Notícies

Carmen Perea rep el premi Dona Esportista

Un centenar de persones han aplaudit les candidatures guanyadores del VI premi Dona i Esport, en una cerimònia celebrada al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i presidida per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, que van destacar la importància d’aquest premi per reivindicar la igualtat del paper de la dona dins el món de l’esport i avançar cap als drets esportius de la dona.

Els guardons en les tres categories, Dona Esportista, Mitjans de Comunicació i premi Mireia Tapiador, s’han lliurat a les candidatures de Carmen Perea, Blanquerna Tecnologia i Serveis SL i Montse Gracia, respectivament. Durant l’acte, també s’ha fet un petit homenatge a la gimnasta, investigadora i docent Mireia Tapiador, que va morir en accident de trànsit l’any 2005. Des de la primera edició dels premis, l’any 2007, els guardons són en memòria seva.

Els premis tenen per objectiu reconèixer la trajectòria d’una dona esportista o promotora de l’esport que hagi destacat per la seva activitat personal i professional. Es tracta, doncs, d’una bona manera de fer constar la incidència femenina al món de l’esport, de lluitar contra la manca de paritat, no només en la pràctica esportiva, sinó en la incorporació de les dones en càrrecs directius i tècnics, en la incidència en l’àmbit esportiu i en la mateixa manca de visibilitat de l’esport femení en els mitjans de comunicació.

Carmen Perea, deu anys al capdavant del tennis femení

Carmen Perea és una veterana jugadora catalana de tennis, número 1 de l’Estat espanyol durant una dècada, que actualment duu a terme la seva tasca al Grupo de Competición Femenina Perea&Sanromà, especialitzat en la formació de jugadores a partir d’11 anys, que té per objectiu consolidar el tennis femení arreu de l’Estat espanyol i ajudar a professionalitzar les dones en aquesta disciplina.

Coach internacional de federacions, entrenadors i jugadores professionals, entre campiones d’Espanya i jugadores del circuit WTA, té un currículum destacat com a jugadora professional i com a jugadora de la categoria sènior, i, alhora, és un referent en la promoció del tennis femení com a entrenadora i directora de l’àrea femenina d’acadèmies d’alta competició.

D’altra banda, també ha estat directora de diversos tornejos femenins de WTA i ATP, entre altres, responsable en diverses àrees de la Federació Catalana de Tennis, de la Reial Federació Espanyola de Tennis, del Reial Club de Tennis Barcelona i de l’Asociación de Tenistas Senior de España, així com columnista en revistes especialitzades i ponent en simposis i congressos sobre tennis femení.

Share