Arnau Brugués guanya a Penza (Russia), el seu primer ATP Challenger

El tennista del CT Sabadell, Arnau Brugués, es va proclamar campió de la Penza Cup 2011, un torneig ATP Challenger disputat en la localitat russadel mateix nom, dotat amb 50000$ i jugat en pistes ràpides.

El català, vuitè cap de sèrie de la competició, es va imposar a la final al primer favorit de la competició i seixanta-setè jugador del món, Mikhail Kukushkin, de Kazajstán, per 4/6, 6/3 i 6/2.

El nostre representant va derrotar en primera ronda al rus Matsukevich per 6/3 i 6/4. En segona va superar sense jugar al també rus Kirillov que va causar baixa. Ja a quarts de final, Brugués, es va imposar per 6/3 i 6/4 a un altre jugador rus, Mikhail Ledovskikh, que havia superat al segon cap de sèrie,  Alexander Kudryatsev. A la penúltima ronda, l’Arnau va vèncer al setè favorit, l’israelià, Amir Weintraub, per 6/2, 3/6 i 6/1.

Per arrodonir la seva gran actuació, en aconseguir el seu primer títol d’un ATP Challenger, el vigatà va fer el doblet ja que, al costat del tunisià Malek Jaziri, es va proclamar campió de la prova de dobles en derrotar, malgrat no ser a la llista de favorits, als segons caps de sèrie, el jugador del RC de Polo, Adrian Menendez i  l’ucraïnés, Sergei Bubka, per 6/7(6), 6/2 i 10-8.

Amb aquesta victoria, Brugués escala 40 posicions al rànquing i ja es troba classificat al lloc 173 de la classificació de l’ATP.

Arnau Brugués, campió de l'ATP Challenger de Penza (Russia)