Notícies

Àrea Física: El treball integrat per a jugadors de Competició

El treball integrat és aquella part de l’entrenament en el qual és plantegen exercicis on barregem al mateix temps aspectes tècnics, tàctics, físics i/o psicològics del joc.

Conceptes que prèviament hem dividit en la nostra planificació per a poder ensenyar-los i transmetre’ls millor. Però que al final del procés d’entrenament, sobretot abans de la competició, els hem d’ajuntar per posar al jugador/a en forma òptima i competir amb les millors condicions.

Dins de tota planificació hi ha d’haver períodes de treball integrat, on s’hi incloguin tasques ben complexes i específiques dins la pista de tennis.

De fet, la separació en àrees tècnico-tàctica i física és una estructura de sessió que facilita que molts jugadors/es puguin entrenar a la vegada, és un sistema molt arrelat als nostres Clubs, però que no millora la planificació ni el procés d’entrenament.

Les noves tendències de l’entrenament modern ens indiquen sense cap mena de dubte que el treball integrat és el camí a seguir. El dia que puguem arribar a fer més treball físic a dins de la pista que al gimnàs, serà al dia que augmentarem la qualitat del entrenaments i, per tant, farem millor els nostres jugadors.

Share