Notícies

Alvaro López, Campió d’Espanya Infantil i Bolsova, subcampiona

Gran actuació dels representants del tennis català al Campionat d’Espanya Infantil “Trofeo Manuel Alonso” quer es va disputar a les instal·lacions del Real Grupo de Cultura Covadonga de Gijón

El jugador del CT Barcino, Alvaro López San Martin, que no era cap de sèrie, es va proclamar campió en derrotar a la final al valencià Carlos Taberner, que tampoc figurava a la llista de favorits, per 6/3, 4/6 i 6/3, arrodonint d’aquesta forma la seva brillantíssima actuació.

Per arribar a la final, l’Alvaro va derrotar en semifinals al també valencià, Alvaro Verdú, tercer favorit, per 6/3 i 6/1.

Dels altres nou representants catalans, qui va arribar més lluny va ser el jugador del CE Laietà, Marc Milà(7), que va perdre a quarts de final davant el valencià Verdú per 6/2 i 6/0. Alberto Rosas va caure a vuitens de final; Carlos Donat, Pol Amorós(8), David Català, Arturo Schmidt i Nico Lluch, que en primera havia derrotat al primer favorit, el valencià Bernabe Zapata, van caure en segona ronda; finalment, David Gonzàlez i Marc Santamaria no van poder superar la primera ronda.

Pel que fa a la competició femenina, la jugadora de nacionalitat moldava del Topten TC, Aliona Bolsova, primera favorita, va arribar a la final on va caure davant de la tennista càntabre, també de nacionalitat moldava, Cristina Bucsa, en un competit partit que va finalitzar amb un marcador de 2/6, 7/6(4) i 6/4.

Cal destacar que a semifinals van arribar tres de les nostres representants. En la semifinal de la part alta del quadre, Bolsova va derrotar a la tennista del CT Barcino, Paula Badosa(10), per 7/5 i 7/5. En l’altre semifinal, la finalment campiona, Cristina Bucsa, va vèncer a la tennista del CT Olot, Júlia Payola, segona cap de sèrie, per 6/2, 2/6 i 6/0. Cal dir que la nostra representant va haver de jugar amb problemes físics que es van agreujar a partir de la segona manega i que van impedir una possible final catalana.   

Al marge de les jugadores esmentades, cal dir que Natalia Serrano(9) va arribar a quarts de final i que Delia Arranz(15) es va quedar als vuitens.

En segona ronda es van quedar Dominique Ibarra i Alba Conejero, mentre que no van poder superar la primera ronda: Noa Nederpelt, Mireia Polo, Natalia Bey i Carla Garcia.

Ja per acabar, cal dir que en la prova de dobles, el títol va ser per a la parella formada per Júlia Payola i Natalia Serrano que es van imposar a les també catalanes Aliona Bolsova i Paula Badosa per 6/2 i 7/6(5).

Alvaro López San Martin, Campió d'Espanya Infantil 2011

Share