Albert Montañés campió d’Espanya en derrotar a Pere Riba

Albert Montañés va fer honor a la seva condició de màxim favorit i es va proclamar campió d’Espanya Absolut en la competició disputada a les pistes del CE Laietà.

En una final entre tennistes catalans, Montañés, del RCT Barcelona-1899 va derrotar al segon cap de sèrie, el jugador del CT Barcino, Pere Riba, per 6/4, 3/0 i abandonament. Riba, amb molèsties a les costelles, va haver de deixar-ho córrer sense poder acabar el partit.

Per arribar a la final Montañés va superar en segona ronda a Carlos Villanueva, del CT El Collao, per 6/2 i 6/0. A quarts de final es va desfer del tennista valencià del CT de La Salut, David Estruch,  per 6/3 i 6/0 mentre que a les semifinals va superar al tercer favorit, el tenista basc del CT Barcino, Guillermo Olaso, per 6/1, 4/6 i 6/0.

Pel que fa al recorregut de Pere Riba, cal dir que va començar eliminant en segona ronda al jugador del CT Valladoli-2006, Jorge Hernando, per 6/1 i 6/4. A quarts de final va derrotar al sisè favorit, Gerard Granollers, del RCT Barcelona-1899, per 6/4 i 6/3 i,ja a semifinals, va vèncer per 6/3 i 6/4 al tennista del CT Tarragona, Pedro Clar.

Oscar Hernández, campió al 2008, havia estat el darrer català en aconseguir aquest títol.

Pel que fa a la competició de dobles, el títol va ser per a la parella formada per Pere Riba i Guillermo Olaso, tots dos del CT Barcino, que van fer valdre la seva condició de màxims favorits per derrotar a la final als segons caps de sèrie, Marc Fornell, del Cercle Sabadellès-1856 i Miguel Àngel López del CT Valencia, per 6/2 i 6/2.

Albert Montañés, campió d'espanya 2011 i Pere riba, subcampió.