Notícies

4.000 NENS I JOVES CATALANS APRENEN HÀBITS SALUDABLES A TRAVÉS DE L'ESPORT I LA SALUT

FUNDACIÓ MAPFRE i la Federació Catalana de Tennis imparteixen tallers educatius per ensenyar als més petits a alimentar-se adequadament, a practicar esport de manera segura i a extremar les precaucions especialment a l’estiu, quan es produeixen el 30 per cent dels accidents.

FUNDACIÓ MAPFRE, en col·laboració amb la Federació Catalana de Tennis (FCT), ha celebrat avui al Reial Club de Polo de Barcelona un taller educatiu dirigit a nens i joves entre 5 i 13 anys per ensenyar hàbits de vida saludable a través d’una alimentació equilibrada i la pràctica d’activitat física. També els han transmès consells bàsics per evitar accidents durant la pràctica esportiva.

Durant aquesta iniciativa, en la que al llarg de l’any hi participaran prop de 4.000 nens i joves catalans, se’ls ensenyarà a més que l’augment de les temperatures pot afectar la salut i que sense les mesures adequades poden arribar a patir deshidratació, rampes, esgotament i cops de calor, que poden tenir conseqüències greus.

Per evitar aquest tipus de situacions, monitors especialitzats aconsellaran als participants que beguin aigua amb freqüència per estar ben hidratats, fins i tot abans de tenir set; que prenguin fruita i fruits secs per reposar sals minerals; que incloguin verdures en la seva dieta diària, ja que són una font saludable d’antioxidants i fibra; i que no abusin de productes processats com begudes ensucrades, sucs envasats, begudes esportives i gelats, entre d’altres.

També insistiran que cal evitar practicar exercici en les hores centrals del dia i a ple sol i que sempre han d’usar mesures adequades de protecció amb gorra, ulleres de sol i crema solar.

Per evitar torçades i esquinços, les lesions infantils més freqüents relacionades amb la pràctica esportiva, els experts també transmetran als alumnes alguns consells. Entre aquests destaca la importància d’escalfar abans de començar l’activitat física; que és convenient estirar després de fer exercici; que s’ha d’utilitzar l’equipament de protecció correcte en funció de l’esport que es triï (casc, genolleres,…); i que cal mantenir hidratat en tot moment i alimentar-se adequadament abans, durant i després de l’exercici.

Amb motiu d’aquesta activitat, que és fruit d’un conveni de col·laboració que aquestes entitats van signar el passat mes de maig, FUNDACIÓ MAPFRE distribuirà més materials educatius i guies pertanyents a la seva campanya “Viure en Salut”, que aporten coneixements i consells pràctics sobre els hàbits alimentaris més saludables en cada moment de la vida.

També facilitarà a les famílies la guia “Viure en salut, claus per estar bé”, que anima els més petits practiquin esport de forma habitual amb la finalitat de prevenir l’aparició de malalties com l’obesitat, que no abusin del menjar ràpid i que tinguin present que l’esmorzar ha de suposar entre el 20 i el 25 per cent de les calories ingerides al llarg del dia, entre altres recomanacions

4.000 NENS I JOVES CATALANS APRENEN HÀBITS SALUDABLES A TRAVÉS DE L'ESPORT I LA SALUT

4.000 NENS I JOVES CATALANS APRENEN HÀBITS SALUDABLES A TRAVÉS DE L'ESPORT I LA SALUT

Share