La Federació / Tennis en cadira de rodes

Tennis en cadira de rodes

Tennis en cadira de rodes

La Federació Catalana de Tennis té experiència en la realització de programes per a persones amb discapacitat física

Des de fa més de 20 anys la Federació Catalana de Tennis dóna el servei i el recolzament al tennis en cadira de rodes a les instal·lacions del Centre Municipal de Tennis Vall d’Hebron.

 

Per la realització del programa, la FCT treballa en col·laboració amb la Federació Catalana d’Esports per Persones amb Discapacitat Física i amb organismes internacionals com la ITF (International Tennis Federation) per al desenvolupament de sistemes d’entrenament i per la formació de tècnics especialitzats.

La FCT posa a la seva disposició, el material necessari per fer les sessions d’entrenament (pilotes, raquetes, manteniment de les cadires, etc).

Les activitats programades són realitzades per tècnics titulats i amb molts anys d’experiència on es treballen els següents continguts:

· Familiarització amb l’esport del tennis.

· Relació social a través de la pràctica del tennis, l’adquisició d’hàbits d’organització i planificació de la activitat esportiva com a mitjà de promoció de la salut i el benestar dels practicants.

· Aprenentatge dels fonaments bàsics del tennis adaptats a les possibilitats d’execució per a adquirir un mínim d’autonomia en la pràctica del tennis.

· Participació en activitats lúdiques i recreatives amb una orientació educativa.

· Participació en trobades amb altres jugadors de diferents escoles de tennis.

La metodologia utilitzada és global i inclusiva per adaptar les tasques i activitats a les aptituds dels practicants del programa.

cadirarodes1

Escola de Tennis FCT en cadira de rodes

Els entrenaments a la ciutat de Barcleona es duen a terme l’ACCENTENNIS Vall d’Hebron, seu dels Jocs Olímpics Barcelona 92. L’Escola està dirigida a persones majors de 15 anys. Actualment, compta amb 35 jugadors dividits en dos grups de treball:

Iniciació:

Responsable: José Aguado

jose.aguado@fctennis.cat

Competició:

Responsable: Marina Bronchales

marina.bronchales@fctennis.cat

cadirarodes2

Programa Hospi Esport

La FCT participa en el programa Hospi Sport de la Federació Catalana d’Esports de Minusvàlids Físics (FCEMF), en colaboració amb l’Institut Guttmann.

L’objectiu d’aquest programa és afavorir el procés de rehabilitació i reinserció social de les persones amb discapacitats físiques, aconseguint a més de la integració dels discapacitats, l’augment del nombre d’esportistes dins aquest col·lectiu.

L’aspecte més innovador del programa Hospi Sport resideix en el fet que els usuaris realitzen l’activitat esportiva fora de l’ambient hospitalari, compartint les instal·lacions amb tot tipus d’usuaris. Per tal que això sigui possible és decisiva la cooperació de les EIEA (Escoles d’Iniciació Esportiva Adaptada) que garanteixen una iniciació esportiva tecnificada i controlada per a tots els esports.

El programa de tennis inclou classes de tennis en cadira de rodes per a la rehabilitació de persones amb discapacitat física. Les classes tenen lloc a l’Institut Guttmann dimarts al matí per a adults i divendres tarda per a nens

cadirarodes3

Jornades d’inclusió a Escoles

La FCT participa també en tot tipus d’iniciatives i activitats com ara les Jornades d’inclusió a les Escoles en col·laboració amb l’Institut Guttmann, destinades a escoles amb nens amb discapacitats físiques d’edats compreses entre els 7 i els 14 anys, i en altres esdeveniments del promoció del tennis en cadira de rodes. Amb la presència d’algún destacat jugador català de l’especialitat, tots els alumnes de la classe participen en aquestes activitats al costat dels seus companys, experimentant les sensacions de jugar al tennis sobre una cadira de rodes.