Nicolás Álvarez i Carlota Martínez, campions d’Espanya cadets a les pistes del CT Lleida

Foto CampionsEsCad

La pista central del Club Tennis Lleida va coronar el diumenge com a nous campions d’Espanya cadets Nicolás Álvarez i Carlota Martínez, brillants guanyadors d’un torneig que ha aplegat el bo i millor del futur del tennis estatal. El partit que decidia el títol masculí ha estat èpica, amb 3 hores i 45 minuts de duríssima lluita.

A les finals i a l’acte de lliurament de premis, hi van assistir, el president de la Federació Catalana, Jordi Tamayo; el president de la Federación Española de Tennis, Miguel Díaz Román; el president del CT Lleida, Jorge Culleré; el president de la Federació Catalana a Lleida, Ignasi García, i el representant territorial d’Esports, Joan Segura acompanyat de directius del club.

La final masculina va ser un xoc d’estils entre Nicolás Álvarez, primer cap de sèrie i màxim aspirant al títol, i la que ha estat la gran sensació del torneig, Carlos Alcaraz. El primer, amb un joc més físic, molt sòlid i regular, i el segon, amb només 14 anys, basant la seva força en cops genials i en un talent natural que va fer que es posés la butxaca una grada molt animada i en què destacaven un grup d’aficionats murcians seguidors d’Alcaraz, que es van desplaçar a Lleida en autocar. Aquest contrast d’estils va fer que es pogués gaudir d’una final molt atractiva i oberta.

Al primer set, Álvarez, que l’any passat va sumar el seu primer punt ATP, semblava tenir el parcial al seu abast amb un 5-2 favorable, però Alcaraz va remuntar fins al 5-6 i va obligar al burgalès a anar al tie break. Allí Nicolás Álvarez es va anotar el set per 8-6.

A la segona mànega, amb 2-0 a favor d’Álvarez, el seu rival ha patit una estrebada que ha obligat a intervenir la fisio i que semblava que podia posar en perill la seva continuïtat. Al final, però, va poder servir seguir i es va refer fins anotar-se el set per 4-6, amb la qual cosa el partit se n’anava al desempat. En aquest tercer i definitiu set, va ser Álvarez qui va començar a patir problemes físics en forma de rampes, però tot i això va ser capaç de resistir fins endur-se el títol. Al final, 7-6 (6), 4-6 i 7-5 al seu favor.

Pel que fa a la final femenina, la jugadora del RCTB1899 Carlota Martínez, segona cap de sèrie del torneig, va acabar demostrant amb la consecució del títol allò que havia apuntat al llarg de tot el torneig amb una trajectòria molt sòlida. A la gran final, la saragossana no va deixar marge per a la sorpresa davant la valenciana Leyre Romero (16), a la que va derrotar per 6-4 i 6-3. Amb un joc sense errors i molt constant, Carlota Martínez va acabar desarmant una jugadora que arribava a la final amb el cartell de campiona del Mutua Madrid Open i botxí de la lleidatana Ares Teixidó, cap de sèrie número 1 del torneig.

Al quadre d’honor d’aquest Campeonato de España Mapfre de Tenis Cadete també hi cal afegir els dels campions del torneig de dobles en les finals disputades dissabte a la tarda. En nois van ser Javier Cueto i Alejandro García, segons favorits, que es van imposar per un doble 6-3 als primers caps de sèrie, Jaime Caldés i Pedro Vives, mentre que en noies el títol se’l van adjudicar Jéssica Bouzas i Uxia Martínez, terceres favorites, guanyadores per 6-4 i 6-3 enfront la parella formada per les quartes caps de sèrie, Gemma Lairón i Carlota Martínez, impedint així que aquesta última, campiona avui en individuals, fes el doblet.

Sota el nom de Campeonato de España Mapfre de Tenis Cadete, aquest campionat oficial espanyol de la categoria s’ha desenvolupat durant una setmana al CT Lleida, que un cop més ha demostrat la seva solvència organitzativa, acollint 64 nois i 64 noies de fins a 16 anys d’edat, entre els que hi figuraven els campiones i finalistes de la totalitat de campionats autonòmics que es disputen a Espanya.

Paral·lelament al torneig, les instal·lacions del CT Lleida van acollir unes sessions de formació en què jugadors, tècnics i aficionats en general van poder gaudir dels coneixements i de les experiències de professionals reconeguts del món del tennis, una iniciativa que acostuma a fer-se en els diferents campionats espanyols de les categories de formació que es disputen.

Així, el dilluns es va comptar amb la presència de Julián Casanova, fisioterapeuta de l’equip espanyol de Copa Davis; el dimarts va ser el torn per a David Sanz, director del Área de Docencia e Investigación de la Federación Española de Tennis, i per a Xavier Segura, encordador oficial de l’equip espanyol de la Davis, i les sessions es van tancar dimecres amb Silvia Beatriz de la Cruz, llicenciada en INEF i especialista en nutrició i dietètica aplicada. Tots ells van oferiran la seva visió sobre temes diversos, com ara la preparació física, l’alimentació, la prevenció de lesions i altres aspectes tècnics.