Lara Arruabarrena guanya la XX Copa BBVA Colsanitas a Bogotà

La tennista basca del CT Barcino, Lara Arruabarrena, ha aconseguit el seu primer títol WTA en imposar-se a la Copa BBVA Colsanitas, un torneig dotat amb 220000$ en premis i disputat en pistes de terra batuda a la capital colombiana.

Lara, que no era cap de sèrie, va derrotar a la final a la russa Alexandra Panova, que tampoc figurava a la llista de favorites, per 6/2 i 7/5.

Per arribar a la final, la nostra representat va derrotar en primera ronda a la vuitena favorita, l’austríaca Patricia Mayr-Achleitner, per 6/1, 3/6 i 7/5.

A vuitens de final va superar a la txeca Eva Birnerova per 6/4 i 6/0. Ja a quarts de final, la basca va vèncer a l’argentina Paula Ormaechea, jugadora procedent de la fase prèvia, per 6/3 i 6/0, mentre que a les semifinals va disposar de la romanesa Edina Gallovits-Hall, per 6/4 i 6/3.

Panova, per la seva banda, va derrotar, successivament a la luxemburguesa Minella, l’argentina Dulko (5), la italiana Knapp i ja a semifinals, a l’hongaresa Timea Babos per 6/2 i 6/3.

La gallega del RCT Barcelona-1899, Lourdes Domínguez, setena preclassificada, va caure en segona ronda davant la colombiana Mariana Duque-Marino. Inés Ferrer, que provenia de la prèvia, va perdre en primera ronda amb la txeca Birnerova. També en primera ronda va perdre Estrella Cabeza davant la tennista de Kazahstan, Valeria Savinkyh.

Amb aquesta victòria, Lara Arruabarrena ha pujat 69 llocs a la classificació de la WTA on aquesta setmana figura ja en el lloc 105è.

Lara Arruabarrena, campiona del WTA de Bogotà 2012.